Ο σεφ του Κτήματος Μπραϊμνιώτη, Θωμάς Λωρίδας, σας προτείνει μια γλυκιά συνταγή, μια μους μαστίχας σε φωλιές κανταΐφι.
Χρόνος ετοιμασίας: 4 ώρες
Μερίδες: 6
Υλικά:
- 1 KOYΠA ΓAΛA 0% ΛIΠAPA
- 1/4 KOYΠAΣ ZAXAPH
- 5-6 gr MAΣTIXA
- 1 KOYTAΛIA ZEΛATINH
- 1 KOYTAΛIA NEPO
- 1 KOΠAΔI KPEMA ΦYTIKH ΓIA ΓΛYKA
- 2 AΣΠPAΔIA
- 200gr KANTAIΦI
- 4 KOYTAΛIEΣ ΛIΩMENO BOYTYPO
- 1/2 ΔOΣHΣ ΣAΛTΣA ΦPAOYΛAΣ
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας.
Χωρίζουμε τις πιο όμορφες φράουλες και τις φυλάμε για διακόσμηση.
Λαδώνουμε με λίγο καλαμποκέλαιο το κυρτό μέρος από 6 μεταλλικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ.
Ξεχωρίστε το κανταΐφι με τα χέρια σας και βάλτε το σε λωρίδες γύρω γύρω από τα φορμάκια, ώστε να σχηματιστούν μικρές φωλιές.
Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπουκάλι για σπρέι και ψεκάστε με αυτό το κανταΐφι. Με αυτό τον τρόπο δεν χρησιμοποιείτε πολύ βούτυρο και το γλύκισμα γίνεται ελαφρύ.
Ψήστε τις φωλιές από κανταΐφι για 15′ στους 180 βαθμούς. Βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν επάνω στα φορμάκια. Διατηρείστε τις μακριά από υγρασία, κλεισμένες αεροστεγώς έως ότου τις σερβίρετε.
Ετοιμάστε το μους. Διαλύστε τη ζελατίνη στο νερό και αφήστε την να φουσκώσει 5′.
Αλέσε τη μισή ζάχαρη με τη μαστίχα και βάλτε την με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βάλτε τη στη φωτιά να βράσει το γάλα. Έπειτα κατεβάστε το και ρίξτε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Αφήστε το γάλα να κρυώσει και να αρχίσει να μισοπήζει.
Χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγί.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη ξεωριστά σε μαρέγκα.
Ανακατέψτε το μείγμα του γάλακτος απαλά, πρώτα με την σαντιγί και κατόπιν με τη μαρέγκα.
Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 ώρες, ώσπου να στερεοποιηθεί.
Βγάλτε το με κουτάλι παγωτού και σερβίρετέ το μέσα στις φωλιές κανταΐφι.
Γαρνίρετε τα μους με μια φρέσκια φράουλα και περιχύστε με 2 κουταλιές σάλτσα φράουλας το καθένα.
Καλή απόλαυση!