Ο σωστός προγραμματισμός ενός γάμου σε απλά βήματα…

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν παντρευτούν προγραμματίζουν!

Για την ακρίβεια, όσο νωρίτερα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για ένα γάμο, τόσο πιο εύκολα και με λιγότερο άγχος θα γίνουν όλα.

Τα παρακάτω βήματα έχουν οργανωθεί για έναν προγραμματισμό που ξεκινά 12 μήνες πριν το μυστήριο. Χωρίς να είναι το διάστημα αυτό δεσμευτικό, δίνει πάντως μια άνεση χρόνου και κινήσεων ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στο “τραπέζι”.

Ξεκινάμε!

Βήμα 1ο: 10-12 μήνες πριν

Χρειάζεται αρχικά να καθορίσετε έναν γενικό προϋπολογισμό. Βάσει αυτού θα κινηθείτε και θα κάνετε τις κεντρικές σας επιλογές. Μια από αυτές είναι η επιλογή της Εκκλησίας (ή του Δημαρχείου) και ο ορισμός της ημερομηνίας. Δείτε πότε δεν επιτρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία την τέλεση μυστηρίων.

Καλέστε στο Κτήμα Μπραϊμνιώτη και το Κτήμα Μεσόγειος (210 89 75 538) για να επισκεφτείτε τον χώρο μας και να επιλέξετε την εκδήλωση των ονείρων σας.

Αρχίστε να οργανώνετε τη λίστα των καλεσμένων σας τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση του γάμου σας.

Αποφασίστε για τον/την ή τους κουμπάρους σας. Είναι οι άνθρωποι που θα τρέξουν μαζί σας σε όλες τις αναζητήσεις σας και θα το κάνουν μάλιστα με μεγάλη τους χαρά, έχετε λοιπόν ένα σύμμαχο στην όλη διαδικασία.

Βήμα 2ο: 6 μήνες πριν

Είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσει η αναζήτηση για το νυφικό φόρεμα, τη νυφική ανθοδέσμη αλλά και τους επαγγελματίες που θα απαθανατίσουν με βίντεο και φωτογράφηση την εκδήλωσή σας.

Βήμα 3ο: 4 μήνες πριν

Σειρά έχουν το κοστούμι του γαμπρού, οι βέρες γάμου, τα στέφανα γάμου, τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες.

Βήμα 4ο: 3 μήνες πριν

Είναι ο κατάλληλος χρόνος για να σχεδιάσετε το ταξίδι του μέλιτος. Εκτός από την επιλογή του προορισμού και τη συμφωνία με το γραφείο που θα οργανώσει το ταξίδι σας, θα χρειαστεί χρόνος και για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων (όπως βίζα και διαβατήριο).

Βήμα 5ο: 2 μήνες πριν

Μην ξεχάσετε το δώρο του κουμπάρου ή των κουμπάρων. Δεν είναι μια τυπικότητα, αλλά μια ουσιαστική κίνηση αναγνώρισης για την ιδιαίτερη σχέση που θα ξεκινήσετε. Σε αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να κανονίσετε το νυφικό χτένισμα και μακιγιάζ.

Βήμα 6ο: 1 μήνα πριν

Στείλτε τώρα τις προσκλήσεις σας στη λίστα των καλεσμένων. Είναι ο ιδανικός χρόνος.

Βήμα 7ο: 2 εβδομάδες πριν

Επιλέξτε σε συνεργασία με τον dj της βραδιάς τα τραγούδια που θα θέλατε να ακούσετε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Βήμα 8ο: 1 εβδομάδα πριν

Είναι η παραδοσιακή ώρα για …party. Το bachelor party θεωρείται το τελευταίο party του καθενός ως εργένη.

Και …η ώρα η καλή!

 

2016-12-06T17:22:00+02:00